HTML

Valós rendszerváltás

Magyarországon jelenleg áldemokrácia van, hivatalosan közvetett vagy képviseleti demokráciának kommunikálják. Néha még belecsempészik a részvételi demokráciát is. Valójában egy vagy több kis csoport diktatúrája működik. Az állampolgároknak nincs beleszólásuk a sorsukat érintő döntésekbe. A lakosság alig fél százalékát teszik ki a megválasztott politikusok. Ők a választás után függetlenítik magukat az állampolgároktól és önkényesen önérdekek mentén hoznak ország és nemzet sorsát meghatározó döntéseket, vállalnak kötelezettségeket. Ezt csakis a 99,5 %-nyi lakosság beleegyezésével tehetik meg. Mi lenne, ha a hatalom gyakorlását a nép nem adná ki a kezéből és a sorsát meghatározó döntésekben aktiv szerepet vállalna? Ezt valósítja meg a direkt azaz közvetlen demokrácia rendszere. Ez egy valós alternatíva, csak a 99,5 %-nak el kell dönteni, hogy felnőtt-e már, vagy szüksége van-e még a képviseleti gyámkodásra?

Friss topikok

Archívum

Valós rendszerváltást Magyarországon!

2013.08.17. 10:43 Jewi

A közvetlen demokrácia lényege, hogy a hatalom a néptől származik és a hatalmat a nép gyakorolja. 

A népnek van hatalma és nam a hatalomnak van népe!

Vigyázat !!! Nem összetévesztendő a rossz emlékeket idéző "néphatalom" áldemokráciával. A néphatalom néven elkövetett rémtettek is a képviseleti demokrácia báránybőrébe bújtatott veszedelmes farkas. 

A közvetlen demokráciában a társadalom minden egyes tagja aktívan részt vehet, felelős döntésekben érvényesítheti akaratát. Nem képviselőkön keresztül, hanem direkt módon. 

Szólj hozzá!

Címkék: demokrácia közvetlen demokrácia Magyarország direkt demokrácia

A bejegyzés trackback címe:

https://direktdemokracia.blog.hu/api/trackback/id/tr575464561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása